Uztura speciāliste Agnija Irkle

Personalizēts uztura DNS tests

Uztura speciāliste Agnija Irkle

Izglītība un darba pieredze:

  • • Rīgas Stradiņa universitāte, bakalaura programma "Uzturs"
  • Starpaugstskolu maģistra programma „Uzturzinātne”
  • Latvijas diētas un uztura speciālistu asociācijas biedre. Regulāri apmeklē zinātniskas konferences,
    kā arī papildina zināšanas aktuālajos uztura jautājumos
  • Uztura speciāliste slimnīcā un rehabilitācijas centrā
  • Vada lekcijas par veselīgu uzturu dažādās Latvijas pilsētās

Uztura paradumi ir viens no veselību ietekmējošiem faktoriem, tādēļ uztura speciālists kā augsti
kvalificēta ārstniecības persona ar augstāko izglītību veselības aprūpē, palīdz cilvēkam izvērtēt savus šī
brīža uztura paradumus un atrast labāko risinājumu veiksmīgai uztura paradumu maiņai un mērķu
sasniegšanai.

Darbības jomas:

  • svara problēmas (virssvars vai nepietiekams svars) pieaugušajiem un bērniem;
  • sirds un asinsvadu sistēmas slimības;
  • cukura diabēts, prediabēts un insulīna rezistence;
  • gremošanas sistēmas slimības, kas skar barības vadu, kuņģi, aizkuņģa dziedzeri, aknu;
  • aizcietējumi, caureja;
  • podagra;
  • onkoloģija;
  • produktu nepanesība un uztura alerģija (pēc ārsta alergologa vizītes)
  • topošās un zīdošas māmiņas;
  • zīdaiņu uzturs (piebarojuma uzsākšana) un bērnu uzturs;
  • sievietes pre un postmenopauzē;
  • sabalansēts uzturs veselīgai ikdienai un veselīga uztura izvēles nianses, kā arī to praktiskā
    ieviešana ikdienā.

Pirmajā konsultācijā notiek:

  • veselības stāvokļa izvērtēšana;
  • slimību vēstures noskaidrošana;
  • uztura paradumu noskaidrošana un analizēšana;
  • antropometrisko datu noteikšana – augums, svars, ķermeņa masas indeks;
  • ģenētisko analīžu datu interpretācija un uztura korekciju nozīmēšana.

Lai izvirzītais mērķis būtu vieglāk sasniedzams ar ilgtermiņa rezultātu, būtiska ir individuāla pieeja,
rūpīgi izvērtējot pašreizējo veselības stāvokli, slimību vēsturi, esošos un bijušos uztura paradumus, miega
režīmu un ikdienas aktivitātes. Uztura rekomendācijas tiek sniegtas izprotamā veidā, izmantojot uzskates
materiālus un rakstiskas rekomendācijas, ņemot vērā individuālās uztura īpatnības, produktu pieejamību
un praktiskās ikdienas iespējas.